VÅR HISTORIA

Qreo grundades år 2013 av Björn Broberg.

Men Qreos historia tar sin start lång tidigare än så. Björn är uppväxt i en familj med flera medlemmar verksamma som ventilationsentreprenörer och han fick själv redan som 15-åring sitt första jobb som montör. Därefter fortsatte Björn sin karriär inom ventilationsbranschen som konstruktör på Theorells ingenjörsbyrå i Uppsala. Parallellt med detta växte hans intresse för CAD vilket resulterade i en examen från Datavetenskapliga linjen vid Uppsala universitet. Som examensarbete utvecklade Björn det första tredimensionella CAD-verktyget för ventilation med integrerade beräkningar, vilket fick namnet CADvent. CADvent köptes år 1997 av Lindab.

Björn arbetade under flera år som ansvarig för IT-utveckling på Lindab. Här skapade han tekniska lösningar som möjliggjorde att modellfiler som skapades i CADvent kunde användas som underlag för produktion i verkstad utan extra handpåläggning, vilket var banbrytande på sin tid.

Vidare arbetade Björn som affärsutvecklare på Sydtotal i Malmö, där han skapade ett affärssystem vid namn CAMvent. En integration möjliggjorde att information som skapades inom konstruktionsavdelningen i CADvent kunde lyftas in i kalkylprogram vidare till offert och produktion. Denna nya arbetsmetodik innebar en betydande effektivisering i jämförelse med branschstandard under denna tid.

Med dessa bedrifter i bagaget grundade Björn alltså Qreo år 2013. Ambitionen var att erbjuda VVS-projektering med kundnära fokus, kreativitet och flexibilitet som ledord. Samtidigt drömde Björn om att utveckla ett helt nytt affärssystem för projektbaserade arbeten inom bygg- och installationsbranschen. Hur gick det då? Mycket bra, såklart! Qreo har nu vuxit med medarbetare specialiserade inom VVS och med kontor i Ängelholm, Malmö och Stockholm. Och ett projektsystem blev det också – är du nyfiken på Organizer kan du läsa mer HÄR.

År 2016 startade Robin Sjöberg (f.d. Johansson) sin karriär på Qreo. Med positiv energi och ett stort engagemang har han från start hjälpt Björn att lyfta verksamheten till dagens nivå. Tillsammans driver nu Björn och Robin Qreos verksamhet inom VVS vidare mot nya mål!

business team discussing something in office