Ett ord som sammanfattar Pers start på QREO Stockholm: Efterlängtad. Detta beskriver Per som känslan som omfamnade honom när han för första gången klev över tröskeln på Gävlegatan.

”Jag blev väldigt varmt mottagen och insåg att teamwork verkligen kan bli dreamwork på detta lilla bolag.”

Per beskriver känslan av ömsesidigt förtroende som en central punkt. Han förväntas bygga upp en utökad, lönsam och fungerande verksamhet i Stockholm. I gengäld drivs han av att jobba med människor, se kollegornas glädje när målen nås och verksamheten fungerar väl med återkommande, nöjda kunder. På frågan om sin bakgrund och vad som lockar med denna tjänst, avslöjar han att han har knappa 30 års erfarenhet som VVS-konsult – en erfarenhet som lett till olika uppdrag.

”Min karriär som VVS-konsult avslutades 2017 när jag slutade på PB Teknik, där jag hade arbetat sedan 2006 och innehaft vd-rollen sedan 2013. Därefter väntade en kort sejour på byggföretaget In3prenör, men efter bara några månader fick jag ett lockande erbjudande från byggföretaget Serneke. Jag anställdes som installationschef, en tjänst som senare utvecklades till teknikchef. I rollen som installationschef blev jag ansvarig för att bygga upp en installationsavdelning på Serneke i dåvarande region öst. Tillsammans med kollegorna växte avdelningen fram till att omfatta installationsledning, projekteringsledning och BIM-samordning. Under en tid var jag även övergripande ansvarig för kalkylavdelningen, inköpsavdelningen och eftermarknadsavdelningen, utöver min tjänst som teknikchef.”

Det som lockar med QREO och mitt uppdrag här, berättar Per, är utmaningen att skapa en växande, välmående verksamhet med en ständigt ökande skara av nöjda kunder.

Vi frågar vilka personliga drag som kännetecknar Per. På vilket sätt är hans personlighet en tillgång på jobbet?

Vi frågar vilka personliga drag som kännetecknar Per. På vilket sätt är hans personlighet en tillgång på jobbet?

Vad är roligast respektive mest utmanande med jobbet?

”Det bästa med mitt jobb är att det är så oförutsägbart. När jag vaknar vet jag inte vad dagen kommer att innebära även om jag ju såklart vet vad som bör hända. Men alltid händer det något!”

Här skrattar Per, men blir snart allvarlig när han berättar om de negativa delarna av arbetet.

”Utmaningen ligger i att hantera saker som har gått snett, till exempel missnöjda kunder och problem som uppstått i projekt. Jag ser alltid fram emot att träffa mina kollegor och att dagligen arbeta med hur vi tänker, vad vi tänker och hur vi jobbar. Om jag ska konkretisera utmaningen, handlar det om att kontinuerligt utveckla och förbättra våra arbetssätt, säljarbetet och kvalitetssäkringen”

Okej Per, nu blir vi personliga. Skulle du beskriva dig som en morgonmänniska?

”Jag gillar inte mornar något vidare, så svaret är nej. På morgonen stiger jag upp så sent som möjligt. Jag går sedan rakt in i duschen innan jag tar mig till jobbet. Detta till trots så är jag ändå ganska tidig på jobbet numera eftersom jag har en familj som jag gärna kommer hem till så tidigt som möjligt.”

Per berättar sedan att familjen, sambo och en snart 1-årig son, är viktiga för honom. Han försöker att spendera mycket tid tillsammans med dem, även om vi snart förstår att tid förmodligen är en bristvara eftersom agendan är ganska full vid sidan av jobbet på QREO.

”Vid sidan av vd-jobbet på QREO så driver jag även ett eget företag. Där erbjuder jag navigationsutbildningar för fritidsbåtar, praktiska utbildningar och examinationer av förarintyg, kustskepparintyg och radarintyg. Detta trivs jag väldigt bra med som motpol till mitt ordinarie jobb. Att lära ut och se eleverna förstå något nytt ger mig mycket energi.”

Förutom vd-jobbet och det egna företaget berättar Per att han under 30 års tid har varit väldigt engagerad och aktiv i den frivilliga försvarsorganisationen, Sjövärnskåren. Till detta räcker tiden inte längre till men han har ett styrelseuppdrag i bostadsrättsföreningen där familjen bor.

Tre snabba frågor med Per Nordlund

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vilken skulle du välja och varför?
”Svårt … Det står mellan lasagne och smörgåstårta, men det blir nog lasagne eftersom det passar bättre med rödvin.”

När du var barn … vad drömde du om att bli?
”Först hockeyproffs men den drömmen lade jag ner snabbt (skratt). Under lång tid ville jag bli advokat, men ungefär sedan tonåren så har jag haft en stark dröm om att få vara med och bygga stora saker.”

Slutligen. Vilken semesterort eller upplevelse vill du tipsa om?
”Stockholms skärgård är mitt paradis på jorden, även om häftiga Australien också finns högt upp på listan. Men inget slår en fin sommardag i skärgården!”

Tack Per för pratstunden, och lycka till framöver!

Tack Per för pratstunden, och lycka till framöver!

Vill du komma i kontakt med Per Nordlund?

070-201 52 51
per@qreo.se

 

Relaterade länkar
Vad kan QREO göra? »
QREO hjälper kunderna att spara både pengar och miljö »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment