ProjektFutura

Nära vattnet, naturen och centrala delarna av Göteborg har bostadskvarteret Futura vuxit fram. Kvarteret består av bostäder med kommersiella ytor i bottenplan. För att veta hur arbetet och projekteringen har fungerat, kontaktade vi Mikael Jansson, vd på AM Construction.

Riksbyggen har låtit uppföra ett nytt bostadskvarter med namnet Futura. De 197 bostäderna ligger ett stenkast från Lindholmshamnen på Norra Älvstranden i Göteborg. De kommersiella lokalerna i bottenplan är anpassade för restaurangverksamhet. Dessa lokaler ägs av Atrium Ljungberg. För att få en bild av projektet, där QREO projekterade rörinstallationerna för både lägenheter och lokaler, kontaktade vi Mikael Jansson, vd på AM Construction.

Ett smidigt projekt
Mikael berättar att det inte varit några konstigheter med projekt Futura. Allt har löpt på som förväntat. Den enda utmaningen var källaren där det blev trångt för installationerna. Han berättar att Brixly är totalentreprenör för uppdraget och hans eget företag har ansvarat för totalentreprenaden.

Krav som QREO lever upp till
För Mikael finns det åtminstone fyra viktiga kriterier som leverantörer likt QREO behöver leva upp till. Leverantörerna behöver:

• Hålla utlovade projekteringstider
• Vara närvarande under projektets gång
• Ta ansvar för sina arbeten
• Utföra projekteringen noggrant

”QREO och vi på AM Construction har jobbat ihop de senaste fyra åren. Det har blivit många projekt liknande Futura och det har alltid fungerat bra.”

ProjektFutura

QREO behöver utmanas
Mikael är nöjd med samarbetet tillsammans med QREO och han har egentligen ingenting att invända på deras arbete. När vi ber honom betygsätta QREO funderar han en stund innan han säger:

”Om jag skulle ge QREO betyget 5 så innebär det ’världsklass’ – alltså perfektion. Futura-projektet har de skött bra men jag kan ändå tycka att det finns lite att jobba på. Dessutom behöver man ha lite utmaningar för att sikta ännu lite högre så av den anledningen ger jag dem ”bara” en fyra.”

Happy_scale_QREO

Tack Mikael!

Projekt_Futura_4_QREO

Fakta Kvarter Futura, Göteborg

• 197 lägenheter
• 7 kommersiella lokaler anpassade för restaurangverksamhet
• QREO projekterade rörinstallationer
• QREO anlitades av AM Construction som ansvarade för totalentreprenaden

Projektteamet

Installationssamordning i produktionen: – Robin Sjöberg (robin@qreo.se)
QREOs uppdragsledare: – Robin Sjöberg
QREOs kund: – AM Construction

Projekt_Futura_QREO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment