QW4_webb_QREO_10years_1920x960

QREO grundades 2013 av Björn Broberg. Björn är i det närmaste uppfödd i en ventilationstrumma. Eller kanske inte riktigt, men i familjen finns flera ventilationsentreprenörer så kunskapen serverades vid familjemiddagarna.

Första 3D-verktyget för CAD

Björn studerade datavetenskap vid Uppsala universitet och utvecklade det första tredimensionella CAD-verktyget för ventilation. CADvent, som programmet hette, innehöll integrerade beräkningar och köptes av Lindab.
Björn följde med programmet och arbetade flera år som ansvarig IT-utvecklare på Lindab. Därefter utvecklade han ett affärssystem, CAMvent, när han bytt jobb till affärsutvecklare på Sydtotal i Malmö, nuvarande Assemblin. CAD-verktyget CADvent kunde lyftas in i CAMvent och på så sätt uppstod en ny och effektiv branschstandard som skapade kalkyl, offert och produktionsunderlag.

Ett minne som etsat sig fast

Vi frågar Björn om han har ett minne som betyder lite extra för honom. Det har han.
”Det var kanske 2016-2017 någon gång. Jag hade projekterat ventilationen till en stor skola några år tidigare och befann mig i närheten. Eftersom jag hade tid över så bestämde jag mig för att göra ett oannonserat studiebesök. Jag var nyfiken på hur det blev när ventilationen var driftsatt. När jag kom in i entrén mötte jag en lärare men jag sa inte vem jag var utan sa bara att jag var nyfiken på hur det fungerade på skolan. Det bästa med den här skolan, sa läraren, det är att vi har så bra ventilation.”
Björn spricker upp i ett stort leende och avslutar:

”Man blir glad, när man har varit med och tagit fram en riktigt bra ventilationslösning. Bättre kvitto kan man väl egentligen inte få?”

QREO växer stadigt

2013 föddes QREO. Ett företag med ambitionen att erbjuda VVS-projektering med kundnära fokus. Idag är vi drygt 20-talet engagerade medarbetare som hjälper arkitektbyråer, byggföretag, fastighetsbolag och liknande med qreotiva VVS- och el-konsultationer. Du hittar oss i Malmö, Stockholm och Ängelholm.

Sedan 2016 ägs QREO av Robin Sjöberg och Björn Broberg tillsammans.
Hurra till oss som fyller 10 år!

Fyra qreotiva frågor till Björn och Robin

Vad skulle du INTE rädda om det började brinna?
Björn: Jag har en fotboll med Djurgårdslogga – den skulle jag INTE rädda.
Robin: Det materiella som jag ändå kan köpa igen.

Hade du någon favoritleksak när du var liten. Berätta vilken!
Björn: En liten nallebjörn som alltid följde mig
Robin: Fotboll, men om det inte klassas som leksak så säger jag dinosaurier, som jag lekte mycket med när jag var väldigt liten.

Om du fick vara med vid ett historiskt tillfälle, vilket som helst – vilket skulle du välja?
Björn: När Hammarby tog SM-guld 2001 eller Gustav Wasas intåg i Stockholm 1523
Robin: Att gå på månen hade varit fräsigt! Att ha gjort det först – det hade varit något att berätta för barnbarnen.

Var befinner sig QREO om 10 år?
Björn: Då har vi etablerat oss väl i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har 3 avdelningar VVS, EL och Energi och vi är mer än 50 st anställda.
Robin: Då har vi etablerat oss ännu mer i både Stockholm, Malmö och Ängelholm. Västkusten är trevlig och Göteborg en härlig stad så varför inte etablera oss även där?

Bilder från 10-årsjubileet
Vi bjöd in alla QREO-kontorens medarbetare till en kombinerad 10-årsfest och julfest.
Stort tack till fotograf Linda Glimmenvall som förevigade stämningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment